Osobne financije su ključan faktor za uspješan brak i vezu

Kvalitetan odnos temelji se na uzajamnoj podršci i razumijevanju. Osobno sam se u svojoj praksi uvjerila da su najuspješniji oni parovi koji su zajednički posvećeni ostvarenju privatnih, karijernih i financijskih ciljeva. Da bi se u paru gradila budućnost, potrebno je uskladiti ciljeve, želje i očekivanja. Osobne financije pri tome igraju ključnu ulogu jer će stabilna financijska situacija pružiti paru sigurnost i otvoriti  prostor za nove uspjehe.

Različit odgoj, obrazovanje i životni stil dovode do svađe oko novca

Svađe oko novca spadaju među glavne razloge zbog kojih brakovi i veze propadaju. Prirodno je da dolazi do konflikta kada dvije osobe koje su do sada potpuno slobodno raspolagale svojim novcem odjednom moraju uskladiti kako i koliko će raditi i zaraditi, na šta trošiti i koliko štedjeti.

Razlog tome je što smo svi jedinstveni sa različitim iskustvima, obrazovanjem i odgojem. Nekome je apsolutno normalno da cijelu plaću potroši dok će drugome bit nezamislivo funkcionirati bez ozbiljne ušteđevine za crne dane. Na ova shvaćanja utječe cijeli niz faktora, od naših iskustava iz djetinjstva, karaktera, financijske pismenosti, sigurnosti zaposlenja, krug prijatelja itd.

Parovi koji razumiju kućni budžet, investicije i kredite su u prednosti

Da bi se partneri u vezi usuglasili oko financijskih pitanja, moraju prije svega razumjeti potrebe i brige druge strane. Edukacija o osobnim financijama ovdje može pomoći u stvaranju zajedničke referentne točke. Parovi će se puno lakše složiti oko financijskih pitanja ako oboje shvaćaju značaj praćenja obiteljskih rashoda ili potencijal anatocizma (kamate na kamatu) kod osobnih ulaganja.

Upravljanje prihodima, praćenje troškova i pametno ulaganje

Za razumijevanje osobnih financija nije potrebno poznavanje naprednih bankarskih koncepata. Nije vam ni potrebno da znate što je anatocizam. Temelje osobnih financija ćemo zajednički jako brzo proći.

Proučit ćemo kako ciljano možete usmjeriti svoje prihode i uspostaviti kućni budžet kojim pratite troškove. Vidjet ćemo kako i mali iznosi uloženi pametno i na dugi rok mogu bitno doprinijeti vašem financijskom uspjehu te osigurati stabilnost i u turbulentnim vremenima.

Zapravo je najlakši dio pohvatati osnovne koncepte osobnih financija. Ključno je kao tim utvrditi zajedničke financijske i opće životne ciljeve te temeljem njih onda vaše novostečeno znanje pretvoriti u kvalitetne obrasce ponašanja.

DSC04848

Kroz edukaciju i komunikaciju možete postići fantastične rezultate

Svojim radom želim pomoć da vam dam potrebna znanja, motivaciju i alate da se izravno i pametno suočite sa financijskim izazovima. Ako razumijete osobne financije u stanju ste graditi bolje sutra za svoju obitelj i sebe. Kvalitetan životni stil niti zahtjeva zaduživanje niti odricanje od ulaganja u budućnost.

Parovi koji razumiju kućni budžet, investicije i kredite su u prednosti

Na ovoj web stranici ćete pronaći zanimljive tekstove i provjerene informacije koje Vam mogu biti korisne u građenju zajedničkih financijskih temelja kao par. Pogledajte sadržaj blog-a vezano za specifične teme, zapratite me na društvenim mrežama za sažete tekstove o financijama, karijeru i vezi i prijavite se ispod kako bi Vam dostavila besplatni e-book o osnovama osobnih financija za parove čim bude dostupan za javnost: